Posted on Leave a comment

SVIJET PUN "DEMOKRACIJE" – HRVATSKOJ MLADOSTI

COLEMAN, JOHN-Komitet 300COLEMAN, JOHN-Komitet 300
KNJIGA SA PRIJEVODOM PDF ZA SKINUTI
Poslanica Hrvatskoj mladosti
P.Štakori
Hrvatska mladosti, znate mnoge gluposti, ali ne poznajete vlastitu povijest. Vaši idoli su obučeni u skupe krpice, voze luksuzne automobile, cajke, a ne znaju za prljavu i krvavu uniformu, strah ni glad, ne staju pred neprijateljske tenkove!
Lajkate svakakve gluposti, ali ne podržavate hrvatske generale, kako ne bi ispali “zadrte seljačine”. Ne spominjete i ne učite o Domovinskom ratu, jer to su kao “daleka vremena, dosadna prošlost”. PRISJETITE se da je ovo mjesec u kojem su se vodile najžešæe i zadnje borbe za VUKOVAR, pokušajte se staviti na mjesto tih ljudi, hrvatskih bojovnika. Saznajte, tko su Blago Zadro, Marko Babić, Andrija Marić, Ivan Leutar, tko su Žuti Mravi, Turbo vod i Pustinjski štakori, ljudi koji su ginuli da bi mi danas mogli slobodno piskarati po Facebooku. Samo naprijed, jer to vas ne uèe u školi.
Neki najnoviji “povjesničari” pojma nemaju koje su se postrojbe nalazile za vrijeme oluje. Točno je da je prilikom forsiranja rijeke u Zagrebačkom zbornom području bilo problema. Ali najviše gubitaka je imala 2. gardijska brigada u kojoj je poginulo 22 gardista i to zapovjednici bojni i ostali. To možemo zahvaliti generalu   Basarcu            kojeg je poslije zamijenio general Stipetić. Zatim spominje se operacija Zima 94. pa onda kaže da je ta operacija trajala 29 dana i eto nas kod Bosanskog Grahova!!!! Nevjerovatno.
Kao prvo 15. 10. ¸1994 jedna bojna 4. gardijske brigade skupa sa dijelovima Hvo zauzima u Livanjskom polju Sajkoviće i Rujane.
Akcija se nastavlja na Vještić gori gdje  djelovi 126. brigade , 4. gardijske brigade i jedan dio 5. gardijske zauzimaju Vještić goru.
Zatim se 4.gardijska brigada spušta u Livanjsko polje gdje zauzima djelove Livanjskog polja i početke dinare od Bosanske brigade. Srbi su u toj akciji imali veliki broj poginulih a 4. brigada 20.tak ranjenih. Radilo se na terenu na kojem smo u početku bili u nepovoljnom položaju jer smo morali ići uzbrdo uz velike hladnoće  -20. Polako smo zauzimali položaje onda nam u zamjenu dolazi 7.brigada, 4.gardijska i 7,gardijska se mjenjaju. Slijedi veliki broj znanih i neznanih operacij skok 1, skok 2 . Ljeto 95.. Nije to 29 dana kako nam kažu sada poslije 20-tak i nešto godina razni ” povijesničari” i u zadnje vrijeme general Glasnović koji je strpao u đep 1 500 000 kuna, pa mi se čini kao i srbi , pokušava prodati neku svoju istinu kao: DA VAM NIJE BILO HVO NE BIH IMALI HRVATSKU!!!!. SPAVAO SI MOJ GLASNOVIĆU VEOMA DUGO!!!!!! Cilj glavnog stožera da se zauzme Bosansko Grahovo i da se uzme Knin. PO nepovoljnim uvjetima na Dinari snijeg u 6. mjesecu, kiši i  jakome vjetru. To je trajalo 10-tak mjeseci i zbog toga i samo zbog toga mogla je početi operacija Oluja. Međutim ovaj tip mješa postrojbe i mjesta. Mislim da je spomenio 113 brigadu ali na pogrešnom mjestu isto tako ne spominje susret Hv i tkz. 5 korpusa BH. Prije nego li će se susresti pripadnici 5  korpusa prelaze granicu RH i zauzimaju srpske zarobljenike i muče ih i ubijaju. Naravno da će se to pripisati nama. MOJ GLASNOVIĆU NE KAKI PUNO.ZNAM KOJI SU TVOJI INTERESI.
BIVŠI PRIPADNIK 4. GARDIJSKE BRIGADE.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.